Van der Hoeven realiseert verdubbeling voor Costa in Australië

Projectcoördinator Daan Kristel legt uit...

Costa is gevestigd in New South Wales in Australië, nabij het plaatsje Guyra. Deze opdrachtgever teelt tomaten voor de Australische markt.

De bouw van het huidige project startte in 2019. Het werk lag echter tijdelijk stil, veroorzaakt door de bosbranden die eind 2019 in Australië woedden, maar het project is uiteindelijk in september 2020 hervat. Daan Kristel (projectcoördinator) licht de details toe en geeft een update van dit project. Ook legt hij uit hoe de samenwerking met Costa hieraan bijdraagt, ondanks de verschillende uitdagingen.

Slimme oplossingen 
Daan legt uit: "Op de locatie in New South Wales stonden al twee bestaande kassen. Voor dit project bouwt Van der Hoeven twee nieuwe kassen van elk vijf hectare. Daarnaast bouwen we een aparte kwekerij waar jonge planten worden opgekweekt die in de toekomst in de vier operationele kassen worden geplaatst. In deze kwekerij leggen we een teeltvloer aan om de jonge planten van water te voorzien. Van der Hoeven heeft in Australië nog niet eerder een dergelijke kweekvloer geplaatst. En dat maakt dit project zo bijzonder. Bijzonder om toe te passen in dit land en daardoor extra uitdagend voor ons om toch de verwachtingen van de klant te overtreffen.
Met slimme oplossingen aan het begin van een project kunnen we zorgen voor een gestroomlijnd eindresultaat. Er is dan ook veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding. Op dit moment is de bouw van de teeltvloer in volle gang!"

Een prettige samenwerking
"Onze goede voorbereiding en de samenwerking met Costa zorgen ervoor dat de voortgang van het project erg goed verloopt. Ondanks COVID-19 waar we wereldwijd mee te maken hebben, ook in Australië. Ik ben dan ook erg blij dat alles tot nu toe volgens plan verloopt", besluit Daan.