Armela Farms

Een volledig elektrische, fossielvrije (semi-)gesloten kas die de vraag naar irrigatiewater benadert door gebruik te maken van industrieel condensaat dat wordt gegenereerd door het koelsysteem.

Innovatieve oplossingen

Technologieën geïmplementeerd in dit project:

Het condensaat van de luchtkoeler wordt in de kas verwerkt tot irrigatiewater, waardoor de watervraag tot bijna nul wordt teruggebracht. Toegevoegde CO2 wordt in de kas gehouden met continue recirculatie, waardoor de CO2-vraag van de kas aanzienlijk wordt verminderd.

De kas is een volledig geklimatiseerde faciliteit (verwarmen en koelen), zowel dag als nacht en 365 dagen per jaar, waardoor de groeiomstandigheden voor het gewas optimaal zijn. Dit wordt bereikt door volledig elektrisch (fossielvrij)

De combinatie tussen een hightech (semi-)gesloten systeem en sla is op zich al innovatief en resulteert in een hoge opbrengst, terwijl de energie- en watervraag tot een absoluut minimum worden beperkt.

Volledig elektrisch en fossielvrij.

Projectbeschrijving

Armela Farms gebruikt ongebruikt woestijnland en transformeert het in een hightech, duurzame voedselproductiefaciliteit, terwijl het verminderen van koolstofemissies en waterbehoud hoog in het vaandel staan. Armela Farms wordt de grootste geautomatiseerde datagestuurde teeltfaciliteit in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf, gelegen in Abu Dhabi, zal meer dan 9.000.000 kroppen sla per jaar kunnen produceren. De kas kan zowel als een semi-gesloten als een gesloten systeem draaien, waarbij elk van hun voordelen wordt gecombineerd om een ​​ideaal klimaat voor sla te creëren, terwijl het zo energiezuinig mogelijk blijft.

De vraag naar gietwater is laag door het gebruik van luchtkoeler condensaat: een ‘afval’stroom die wordt behandeld om aan te vullen als hoogwaardig gietwater. Geavanceerde zuiveringstechnologieën maken het mogelijk om naast irrigatiewater ook andere waardevolle 'afval' waterstromen op te nemen en (opnieuw) op te nemen in het irrigatiesysteem. Een van deze stromen is ‘luchtkoeler condensaat’. Wanneer het irrigatiewater door het gewas wordt opgenomen, wordt slechts een klein deel door het gewas zelf gebruikt. Het grootste deel gaat 'verloren' uit de kringloop van vloeibaar water omdat het in zijn gasvorm ontsnapt door de verdamping van het gewas. In een gesloten kassysteem kan dit water als condensaat van de luchtkoeler weer naar boven komen, waardoor de zoetwaterbehoefte van de kas substantieel afneemt.

Een hightech kas bouwen in de woestijn

Mechanische en adiabatische koeling gecombineerd

Sla kweken in een woestijnomgeving: fossielvrij en met een minimale watervoetafdruk

Ambitieuze plannen?

Wilt u het beste resultaat behalen voor uw bedrijf? +31 88 262 66 66

Menno
van den Brink

Chief Technology Officer