Van der Hoeven geeft nieuwe dimensie aan gecontroleerde landbouw door opening kantoor in Verenigde Staten

De wereld realiseert zich steeds meer dat we onze planeet moeten behouden en dat dit een meer duurzame aanpak van de landbouw vereist. De vraag naar lokaal geteeld en gezond voedsel blijft ook in de VS groeien. Bovendien blijft de VS een strategisch centrum voor wereldwijde besluitvorming in Controlled Environment Agriculture (CEA). Van der Hoeven Horticultural Projects kondigt daarom aan een kantoor te openen in de VS.

Met haar passie voor technologie loopt Van der Hoeven Horticultural Projects (Van der Hoeven) al sinds haar ontstaan voorop in de ontwikkeling van de CEA industrie. Al tientallen jaren zet Van der Hoeven grootschalige teeltoperaties op over de hele wereld en is het bedrijf uitgegroeid tot een marktleider. Van der Hoeven wil de industrie verder op weg helpen naar een duurzame voedselinfrastructuur in de VS en daarbuiten.

Het kantoor wordt gevestigd in New York City. Vanuit dit kantoor zal Van der Hoeven haar klanten en stakeholders in de gehele CEA waardeketen ondersteunen met ge├»ntegreerde ontwerp-, bouw- en exploitatieoplossingen. In nauwe samenwerking met klanten beoordeelt Van der Hoeven projecten gedurende de gehele ontwerpfase vanuit zowel financieel als duurzaam perspectief. Deze aanpak minimaliseert de footprint van het gewas en zorgt voor een haalbaar financieel rendement. Projecten worden minder risicovol en toekomstbestendig gemaakt door toepassing van de meest geavanceerde technologie├źn, afgestemd op de behoeften van het project. Bas Duijvestijn gaat het kantoor leiden.

Michiel Schoenmaeckers, CEO Van der Hoeven: "Onze missie is om overal een duurzame smaak te bieden. Het doel van deze verhuizing is om dichter bij onze klanten en stakeholders te staan om de dialoog op projectbasis te bevorderen naar een verantwoorde besluitvorming voor de voedselinfrastructuur van morgen. Wij wensen Bas en zijn team veel succes met zijn opdracht."

Over Van der Hoeven Horticultural Projects

Van der Hoeven is een wereldleider in de tuinbouwsector. Het bedrijf ontwerpt eerste concepten, engineert projecten vanuit financieel en duurzaam oogpunt, realiseert deze en kan operationele verantwoordelijkheid nemen. Het bedrijf richt zich specifiek op oplossingen op maat met een kleinere voetafdruk van producten, met name op het gebied van kooldioxide, pesticiden en waterafvoer. Het bedrijf investeert continu in R&D om haar proposities te versterken. Deze visie stelt Van der Hoeven in staat haar bedrijf succesvol te runnen voor een betere toekomst.