Nieuws
Verander taal

Van der Hoeven Horticultural Projects (Van der Hoeven) heeft van NEOM een design, build en operate contract verworven voor twee afzonderlijke tuinbouw testfaciliteiten als onderdeel van de NEOM ontwikkeling in Saudi-Arabië, Tabuk regio. De NEOM-voedselsector streeft ernaar de meest voedsel zelfvoorzienende regio ter wereld te worden, die in staat is haar bewoners te voeden met gevarieerd, gezond voedsel en tegelijkertijd natuurlijke hulpbronnen te behouden en afval te verminderen.

Michiel Schoenmaeckers, onlangs benoemd tot CEO van Van der Hoeven: "Een design, build en operate contract van deze omvang is ongekend in de industrie en we zijn dan ook zeer verheugd met deze toekenning. Als Van der Hoeven hebben we een rijke traditie in het creëren van duurzame tuinbouwoplossingen naar de hoogste kwaliteits- en milieueisen. Dit contract stelt ons in staat om de nieuwste technologieën te realiseren en te demonstreren, met als doel de tuinbouwsector op wereldschaal vooruit te helpen op het gebied van CO2 neutrale klimaatbeheersing, efficiënt waterbeheer en A.I.-gestuurde teelt van gewassen."

De twee faciliteiten worden gebouwd in verschillende klimaatzones en zullen dienen als proefprojecten op commerciële schaal om de technologische configuraties te optimaliseren. Op één locatie zal een nieuw, door zonne-energie en zeewater aangedreven, koelsysteem worden geïntroduceerd om de kas tijdens de extreme zomerhitte te laten werken zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen of de lokale energienetwerken te belasten.

Het contract omvat het ontwerpen en het bouwen van de twee faciliteiten met een gezamenlijke oppervlakte van meer dan 110.000 vierkante meter en behelst tevens de dienstverlening voor de exploitatie en onderhoud van beide faciliteiten gedurende een periode van meerdere jaren.

V3 DEF Photo NEOM website 1f9e8

Over Van der Hoeven
Van der Hoeven is een wereldleider in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van tuinbouwinfrastructuur. Het bedrijf richt zich specifiek op maatoplossingen met een gereduceerde voetafdruk van producten met betrekking tot CO2, pesticiden en water. Het bedrijf investeert voortdurend in R&D om zijn proposities te versterken.

Arvesta, een full service dienstverlener voor boeren en tuinders, werd in 2020 aandeelhouder van Van der Hoeven. Dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart-farming oplossingen bouwt Arvesta duurzaam aan de landbouw van de toekomst. Het bedrijf is marktleider in België en is ook actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. De samenwerking met Arvesta stelt Van der Hoeven in staat om versneld invulling te geven aan de missie ‘Providing a sustainable taste anywhere’

Over NEOM
NEOM is een versneller van menselijke vooruitgang en een visie op hoe een nieuwe toekomst eruit zou kunnen zien. Het is een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië aan de Rode Zee die vanaf de grond wordt opgebouwd als een levend laboratorium - een plek waar ondernemerschap de koers voor deze nieuwe toekomst zal uitzetten. Het wordt een bestemming en een thuis voor mensen die groot dromen en deel willen uitmaken van het bouwen van een nieuw model voor uitzonderlijke leefbaarheid, het creëren van bloeiende bedrijven en het opnieuw uitvinden van milieubehoud.

NEOM zal innovatieve steden en gemeenten, havens en bedrijvenzones, onderzoekscentra, sport- en amusementslocaties en toeristische bestemmingen omvatten. Als een centrum voor innovatie zullen ondernemers en bedrijven hier komen om nieuwe technologieën en ondernemingen op baanbrekende manieren te onderzoeken, te ontwikkelen en te commercialiseren. Inwoners van NEOM zullen een internationale ethos belichamen en een cultuur omarmen van verkenning, het nemen van risico's en diversiteit - dit alles ondersteund door een vooruitstrevende wet die verenigbaar is met internationale normen en bevorderlijk is voor economische groei.

Als een levend laboratorium wordt NEOM vanaf de grond opgebouwd, met gedurfde, innovatieve projecten die een pad zullen uitstippelen voor een nieuwe toekomst in harmonie met de natuur. NEOM is het grootste giga-project van Saoedi-Arabië en een hoeksteen van Vision 2030, waarin landbouw is gedefinieerd als een van de vijf strategische sectoren om voedselzekerheid te bereiken en de Saoedische economie te diversifiëren. Via de voedselsector wil NEOM geïndividualiseerde benaderingen van voedsel ontwerpen, promoten en innoveren, alsook eco-vriendelijke en waterefficiënte oplossingen en technologieën leveren, naast het minimaliseren van afval en het omarmen van een circulair voedseleconomiesysteem. Stuur voor meer informatie een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bezoek www.neom.com en www.neom.com/en-us/newsroom.


 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

Portfolio

logo_vierkant.png

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

t   +31 88 262 66 66
e 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul ons contactformulier in!

Blijf op de hoogte