Producten
Verander taal

Kassen zijn in hoog tempo steeds groter en complexer geworden. Daarom kiezen veel opdrachtgevers ervoor projecten turn-key te laten opleveren. Die vraag stelt hoge eisen aan een kassenbouwer. Want het gaat niet alleen meer om de bouw van een degelijke kas, uw kassenbouwer moet ook de verantwoordelijkheid aankunnen van een optimale integratie van installaties. Van der Hoeven is die kassenbouwer. We hebben de expertise om onder uiteenlopende omstandigheden de centrale rol te vervullen. Al in een vroeg stadium zien we toe op een correcte planning en aansturing van alle partners die maar bij een project betrokken kúnnen zijn. Certificering conform HortiQ en ons lidmaatschap van de AVAG is het bewijs van jarenlange ervaring en deskundigheid.

Omdat we de basisfuncties van een project grotendeels in eigen huis kunnen realiseren - kas en verwarming - is een perfecte integratie van kas en techniek gewaarborgd. Andere specialisaties, van irrigatie tot automatisering en intern transport, zijn in handen van betrouwbare partners en toeleveranciers. Die manier van werken garandeert zeer korte lijnen, met een hoge mate van efficiëntie en minimale faalkosten als gevolg. U heeft de zekerheid dat uw kas conform planning wordt opgeleverd. En ook conform de eisen die u aan uw project stelt. Turn-key betekent bij Van der Hoeven ook écht turn-key, overeenkomstig de specificaties die u als opdrachtgever wenst, op maat gemaakt.

Website VDH Fotos 70 6e602


 

ModulAIR is het resultaat van een aanhoudende ontwikkeling op het gesloten kas principe. Van der Hoeven heeft haar eigen semi-gesloten ontwerp ontwikkeld, waarin de ‘ problemen’ van de gesloten kassen zijn opgelost en er een optimale balans is gevonden tussen de traditioneel bewezen en toekomstmatige oplossingen.

De voordelen van een ModulAIR kas: 
• een beter gecontroleerd klimaat in de kas
• optimaal gebruik van energie en CO2
• minimaal gebruik van pesticiden
• betere kwaliteit van het gewas
• duurzame productie

Een combinatie van deze factoren leidt tot een hoger rendement op de investering. Door ModulAIR stap voor stap aan te passen aan de vereisten van het gewas, 
aan het lokale klimaat en de beschikbaarheid en energietarieven, kiest de klant de meest op maat gemaakte oplossing. In sommige gebieden kan ontvochtiging al genoeg zijn om goede resultaten te behalen. In andere gevallen is koeling van essentieel belang. 

Lees onze 
ModulAIR flyer om meer te weten te komen over het semi-gesloten kas systeem van Van der Hoeven.

Website VDH Fotos 71 7ba2fMet HACo is de meest serieuze en praktische stap gemaakt richting het kunnen draaien van een glastuinbouwkas in tropische klimaten. Daarmee komen we als industrie ook beduidend dichter bij het faciliteren van een onderhoudbare horti-culturele industrie op wereldwijd niveau. Het probleem met vochtige klimaten lag in het zeer grote energieverbruik bij het condenseren van vocht en het is het hergebruiken van deze latente energie wat HACo zo innovatief maakt. Met HACo komt een beduidend breder gebied aan klimaten beschikbaar voor ModulAIR (semi-gesloten) glastuinbouw kassen. Daar het een uitbreiding is op het ModulAIR systeem, kan het binnenklimaat worden behandeld en gecontroleerd met de precisie van het semi-gesloten systeem, ondanks de hogere luchtvochtigheid en meer uitdagende karakter van de tropische omgeving. Het systeem draait tevens hoofdzakelijk op warmte als energie, waarmee energiebronnen als BIOMass centrales kunnen worden gebruikt met slechts een beperkte elektrische aanvulling voor de overige componenten. Geen enkel vergelijkbaar systeem is tot op heden gerealiseerd, ontworpen of gedeeltelijk geïmplementeerd in de wereld. 

illustratie 45dd3
Het unieke karakter van HACo binnen het ModulAIR systeem komt naar voren door:

  • een toepasbare oplossing voor het groeien in tropische klimaten
  • de hoge nauwkeurigheid van controle op het binnenklimaat door het semi-gesloten systeem
  • een geoptimaliseerd gebruik van energie en CO2
  • de lage energieverbruiken
  • de hogere opbrengsten
  • een minimaal gebruik aan pesticiden
  • een onderhoudbare vorm van produceren


 

Fossiele energiebronnen raken langzaam maar zeker uitgeput. Het is aan onze generatie om een leefbare wereld te waarborgen voor morgen. Zonne-energie kan een alternatief zijn voor fossiele brandstoffen. Een aantrekkelijk alternatief, als het aan Van der Hoeven ligt. Met onze eigen solarkas NOVI-SOL hebben we aangetoond innoverende oplossingen te kunnen bedenken en flexibel te kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen. De zonnepanelen zijn perfect geïntegreerd in de dekconstructie, om een maximaal rendement mogelijk te maken. In Zuid-Frankrijk staat inmiddels al meer dan 100.000 m² aan NOVI-SOL kassen.  

Website VDH Fotos 72 6cd72 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

Portfolio

logo_vierkant.png

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

t   +31 88 262 66 66
e 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul ons contactformulier in!

Blijf op de hoogte