Nieuws
Verander taal

Een uniek project voor Van der Hoeven Horticultural Projects in Abu Dhabi

Armela Farms is een grootschalig producent, verpakker en distributeur van op water geteelde sla in de Verenigde Arabische Emiraten. De missie van het bedrijf is om hoge kwaliteit sla met een hoge nutriëntenwaarde te produceren, om bij te dragen aan gezonde levens. Na de lancering van de eerste productielocatie in 2016, is er onderzoek gedaan naar technieken, variëteiten en optimale klimaatomstandigheden, waarna ze hun eerste oogst hadden in augustus 2018. Onlangs is de bouw van een nieuwe productielocatie van start gegaan en staat de afronding gepland voor de zomer van 2021: de grootste volautomatische sla-kas in de Verenigde Arabische Emiraten. Welke slimme oplossingen worden voor Armela Farms toegepast? En hoe ervaart de klant dit zelf?

Uitmuntende Nederlandse tuinbouw-technologie
Armela Farms heeft voor de nieuwe productiefaciliteit gekozen voor Van der Hoeven Horticultural Projects als turn-key leverancier. Daarbij zullen ze gebruik maken van gespecialiseerde technologieën van verschillende Nederlandse leveranciers en onze collega’s van Patron Agri Systems. In samenwerking met deze partners zal Armela Farms een 2 hectare groot, volledig geautomatiseerd en data gestuurd teeltbedrijf realiseren: de grootste in zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten. Het bedrijf ligt in Abu Dhabi en zal per jaar meer dan 9 miljoen kroppen sla kunnen telen, het equivalent van 2,3 miljoen kilo per jaar. Er zal jaarrond worden geoogst.

Van der Hoeven Horticultural Projects heeft inmiddels bewezen dat haar ModulAIR systeem uitstekend functioneert in woestijnklimaten met hoge temperaturen en vochtigheidsniveaus. Dit project zal opnieuw bevestigen dat er een klimaat ín de kas kan worden gecreëerd, ongeacht de klimatologische omstandigheden. Daarnaast zorgt het ModulAIR systeem ervoor dat het gewas 100% vrij is van pesticiden.

LinkedIn Posts 10 165e1

Van traditioneel naar datagestuurd
“De nieuwe faciliteit zorgt er bijvoorbeeld voor dat we de verdamping van een enkele krop op elk moment kunnen bijhouden, evenals andere geavanceerde parameters die nodig zijn voor een optimale groei en opbrengst van het gewas,” vertelt Yazan Abu Jaish (Algemeen Directeur, Armela Farms) over hun overgang van traditionele substraatteelt naar een datagestuurd systeem.

Verwachtingen overtreffen met slimme oplossingen
Sales Manager Bas Duijvestijn (Van der Hoeven Horticultural Projects) vertelt over de samenwerking met de klant: “Het team van Armela Farms heeft veel teeltervaring in het Midden-Oosten. We zijn enorm door hen uitgedaagd in de ontwerpfase, omdat zij goed wisten wat ze wilden bereiken met de nieuwbouw. Dankzij onze ruime ervaring met soortgelijke projecten in de regio, zijn we gezamenlijk tot een totaaloplossing gekomen, die zal verschillen van eerdere projecten. Het is geweldig om een partner te hebben waarmee we op dat niveau kunnen samenwerken en gezamenlijk onze technologieën kunnen optimaliseren.”

De bouw van dit project is in oktober van start gegaan en de oplevering is gepland voor de zomer van 2021.

Op 22 oktober j.l. werd het ModulAIR Platform voor de vijfde keer georganiseerd door Van der Hoeven Horticultural Projects. Na eerdere edities die plaatsvonden bij klanten zoals Sundrop in Australië en Tom d’Aqui in Frankrijk, is deze keer gekozen voor een online variant: het ModulAIR Platform Online. Hierbij ontmoetten klanten van over de hele wereld elkaar op 1 tijdstip in de vroege Europese ochtend.

Gedurende het Online Platform waren er diverse kennissessies waarin onder meer de laatste ontwikkelingen op het gebied van het telen in de semi-gesloten ModulAIR kas werden besproken. Daarnaast werd er, naar aanleiding van de winst van de Autonomous Greenhouse Challenge in juni dit jaar, een inhoudelijke toelichting gegeven op het autonoom telen en hoe de kennis op dit gebied momenteel in de praktijk wordt gebracht bij een aantal grote klanten in Europa en Australië door ons team van specialisten en ervaringsdeskundigen. De klanten zijn op het gebied van duurzaamheid onder andere meegenomen in de innovaties en R&D ontwikkelingen waar men binnen Van der Hoeven Horticultural Projects mee bezig is.

L MODULAIR PLATFORM 7488a

Leuven, België & Den Hoorn, Nederland - 15 juni 2020 - Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, gebaseerd in België, zet zijn internationale groei verder en neemt een minderheidsparticipatie in Van der Hoeven Horticultural projects, een Nederlands bedrijf dat state-of-the-art oplossingen biedt inzake tuinbouwtechnologie en hiermee mondiaal één van de grootste en sterkst groeiende spelers is. 

Van der Hoeven, dat gevestigd is in Den Hoorn (Nederland) ontwikkelt, plaatst en onderhoudt hoogtechnologische oplossingen voor de glastuinbouw. Het gaat daarbij met name om turnkey-projecten met in huis ontwikkelde toptechnologie die niet alleen innovatief maar tevens duurzaam is. Dankzij een sterk team met eigen engineering en R&D is Van der Hoeven een toonaangevende wereldspeler die grote tuinbouwprojecten realiseert. Van der Hoeven focust zich op complete oplossingen voor het telen van veilige en gezonde gewassen, met een maximaal rendement waarbij het gebruik van water, voedingsstoffen, energie en arbeid wordt geoptimaliseerd.

De bouw van de eerste volledig geautomatiseerde glazen sla kas op het Afrikaanse continent gaat zeer binnenkort van start. Dit is niet alleen de eerste semi-gesloten glazen kas van Egypte, maar van heel het Afrikaanse continent. Net buiten Caïro gaat Van der Hoeven Horticultural Projects, als turn-key leverancier, een semi-gesloten kas realiseren waarbij zowel klimaat als plantdichtheid volledig geoptimaliseerd zijn gedurende het gehele teeltproces. Het gaat om een totale omvang van ongeveer 2,5 hectare waar hoogwaardige kruiden en sla geteeld gaan worden. Welke technieken en oplossingen worden toegepast? En wat levert dit op voor de klant.

Uitmuntend in tuinbouw-techniek

In 2015 zijn we voor het eerst in contact gekomen met een lokale teler in Egypte, die de wens had om het eerste top-tech tuinbouwproject van het continent te starten. In 2018 is dit idee in een stroomversnelling geraakt doordat er een nieuwe investeerder aan boord gekomen is. Het team van Van der Hoeven is aan de slag gegaan met het complexe vraagstuk: het ontwerp uit 2015 werd vernieuwd en geconcretiseerd met de meest moderne kastechnologie.

"Van der Hoeven blinkt uit in Artificial Intelligence tijdens deze challenge"

Niet eerder won een team met daarin een bedrijf dat volledige tuinbouwprojecten ontwerpt en realiseert, de Autonomous Greenhouse Challenge. Tijdens deze wedstrijd neemt kunstmatige intelligentie het op tegen de mens, door cherrytomaten te kweken in een volledig geautomatiseerde kas. Aan de hand van algoritmes en sturing op data, is het mogelijk gebleken om succesvol tomaten te telen, zonder de kas te betreden. Vanochtend maakte de jury bekend dat Team Automatoes op alle fronten te sterk was voor de concurrentie.

Leonard Baart de la Faille is R&D engineer bij Van der Hoeven en is vanaf het eerste moment betrokken geweest bij deze Challenge als teamcaptain van Automatoes. In dit team werkten mensen mee van KeyGene, Hoogendoorn Growth Management en TU Delft. Van der Hoeven gelooft sterk in het toepassen van data en algoritmes bij teeltbegeleiding. “We maken hiermee een enorme stap en kunnen met de kennis die we ontwikkeld hebben, teeltbegeleiding perfectioneren door de inzet van data”, aldus Leonard.

 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

portfolio

logovierkant

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

+31 88 262 66 66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van der Hoeven

Blijf op de hoogte