Nieuws
Verander taal

Op 22 oktober j.l. werd het ModulAIR Platform voor de vijfde keer georganiseerd door Van der Hoeven Horticultural Projects. Na eerdere edities die plaatsvonden bij klanten zoals Sundrop in Australië en Tom d’Aqui in Frankrijk, is deze keer gekozen voor een online variant: het ModulAIR Platform Online. Hierbij ontmoetten klanten van over de hele wereld elkaar op 1 tijdstip in de vroege Europese ochtend.

Gedurende het Online Platform waren er diverse kennissessies waarin onder meer de laatste ontwikkelingen op het gebied van het telen in de semi-gesloten ModulAIR kas werden besproken. Daarnaast werd er, naar aanleiding van de winst van de Autonomous Greenhouse Challenge in juni dit jaar, een inhoudelijke toelichting gegeven op het autonoom telen en hoe de kennis op dit gebied momenteel in de praktijk wordt gebracht bij een aantal grote klanten in Europa en Australië door ons team van specialisten en ervaringsdeskundigen. De klanten zijn op het gebied van duurzaamheid onder andere meegenomen in de innovaties en R&D ontwikkelingen waar men binnen Van der Hoeven Horticultural Projects mee bezig is.


L MODULAIR PLATFORM 7488a

Daarnaast gaven verschillende klanten updates over hoe hun bedrijf zich ontwikkeld en welke effecten momenteel een belangrijke rol spelen in de bedrijfsvoering zoals COVID-19 and ToBRFV. Er vonden goede diepte discussies plaats waarbij klanten met elkaar hun ervaringen en visies konden delen. Dit werd als bijzonder waardevol ervaren door de deelnemers: “Bedankt allemaal, dit was de beste manier om de nacht door te brengen sinds een lange tijd!", aldus een Canadese teler die tot diep in de Canadese nacht deelnam.


Dit jaar werd er ook een aantal nieuwe deelnemers verwelkomt binnen de ModulAIR kennisgroep, waaronder de managing director van een vooraanstaand slabedrijf in Egypte, hij geeft aan: "Momenteel bouwt Van der Hoeven een nieuwe kas voor ons, binnenkort zal ik dus het ModulAIR syteem gaan gebruiken. Ik vond het echt een goed evenement waarin ik geleerd heb over de huidige en toekomstige technologische ontwikkelingen. Ik vond het ook interessant om de ervaringen te horen van andere kwekers die al jaren telen in een ModulAIR kas."

Het ModulAIR Platform is in 2017 opgezet vanuit het idee om kennisdeling tussen de wereldwijde gebruikers van ModulAIR kassen te bevorderen. De deelnemers waren in grote getalen aanwezig en waardeerden de onderlinge interactie in het bijzonder. De ideeën voor een volgend digitaal ModulAIR platform liggen alweer op tafel en hier zal de komende maanden verder vorm aan worden gegeven.

ModulAIR Platform Online eb658

 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

Portfolio

logo_vierkant.png

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

t   +31 88 262 66 66
e 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul ons contactformulier in!

Blijf op de hoogte