Autonomous Greenhouse Challenge
Verander taal

In juni 2020 behaalde team Automatoes, onder leiding van teamcaptain Leonard Baart de la Faille, Lead Engineer R&D bij Van der Hoeven, de winst in de Autonomous Greenhouse Challenge. In deze wedstrijd werden kerstomaatjes gekweekt op afstand, met behulp van data science algortimes (Artificial Intelligence) door 5 teams en een teams van Nederlandse top kwekers. Team Automatoes, bestaande uit werknemers van Hoogendoorn Growth Management, Keygene en de Technische Universiteit Delft, produceerde de meeste tomaten, met hoge kwaliteit, tegen een laag verbruik aan grondstoffen en energie. Het team werd hierdoor winnaar in alle drie de categorieën: hoogste winst (euro’s), hoogste duurzaamheid en beste artificial intelligence aanpak. “Team Automatoes heeft met zeer goede engineering een robuust systeem heeft neergezet waarbij de plant centraal is gesteld. De ontwikkelde AI-strategie is schaalbaar en wereldwijd zeer goed toepasbaar”, geeft de jury aan.

WeChat_-_Article_preview_header_5_815a6.png  WeChat_-_Article_preview_header_6_7764d.png

De deelname aan en winst van deze prestigieuze Challenge past naadloos in onze visie om in alle klimaten, grootschalige, veilige, duurzame en efficiënte productie van voedsel mogelijk te maken door hoogwaardige kassen te realiseren met een hoge mate van automatisering. Door gebruik van data science wordt een stabiele, hoge opbrengst gegarandeerd en is deze oplossing schaalbaar naar zeer grote oppervlakken, zonder afhankelijk te zijn van de beperkte beschikbaarheid van hooggekwalificeerde kwekers. Wij bouwen niet alleen een kas, wij bieden een producerende kas als een service.

Op de korte termijn biedt het ons de mogelijkheid om onze klanten te ontzorgen door een veel intensievere teeltbegeleiding waardoor zij nog succesvoller zijn. Inmiddels worden bij enkele van onze vaste klanten pilots uitgevoerd met data-gedreven teeltsturing in een productie omgeving. Dit brengt de productie in deze kassen naar een hoger niveau en bereid toekomstige, nog meer autonome teelt in onze kassen mogelijk.logo_vierkant.png

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

t   +31 88 262 66 66
e 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vul ons contactformulier in!

Blijf op de hoogte