Nieuws
Change Language

Leuven, België & Den Hoorn, Nederland - 15 juni 2020 - Arvesta, de fullservice-partner van boer en tuinder, gebaseerd in België, zet zijn internationale groei verder en neemt een minderheidsparticipatie in Van der Hoeven Horticultural projects, een Nederlands bedrijf dat state-of-the-art oplossingen biedt inzake tuinbouwtechnologie en hiermee mondiaal één van de grootste en sterkst groeiende spelers is. 

Van der Hoeven, dat gevestigd is in Den Hoorn (Nederland) ontwikkelt, plaatst en onderhoudt hoogtechnologische oplossingen voor de glastuinbouw. Het gaat daarbij met name om turnkey-projecten met in huis ontwikkelde toptechnologie die niet alleen innovatief maar tevens duurzaam is. Dankzij een sterk team met eigen engineering en R&D is Van der Hoeven een toonaangevende wereldspeler die grote tuinbouwprojecten realiseert. Van der Hoeven focust zich op complete oplossingen voor het telen van veilige en gezonde gewassen, met een maximaal rendement waarbij het gebruik van water, voedingsstoffen, energie en arbeid wordt geoptimaliseerd.

Grote complementariteit met Van der Hoeven is enorme troef
Deze investering past volledig in de strategie van Arvesta om internationaal verder te groeien. Niek Depoorter, Business Unit Director Agri Horti bij Arvesta: “We zijn bijzonder verheugd over deze samenwerking gezien de sterke complementariteit tussen beide bedrijven. We zijn allebei vandaag reeds wereldspelers in de toptech land- en tuinbouw, met elk onze eigen expertise en knowhow. Arvesta’s knowhow inzake teeltbegeleiding sluit ook naadloos aan op de bijzondere kennis van Van der Hoeven wat betreft engineering en R&D. Bovendien zal Arvesta door deze participatie ook haar rol als innovatief bedrijf met duurzame oplossingen voor de Belgische glastuinbouw verder en versneld kunnen ontwikkelen en de sector op een nog hoger niveau kunnen tillen. Dit strategisch partnerschap sluit volledig aan bij Arvesta’s langetermijnvisie om een nog sterkere full-service partner te worden, zowel in België als in het buitenland. We zijn ervan overtuigd dat we op basis van deze hoogstaande tuinbouwtechnologie verder bouwen aan een digitale en duurzame landbouw van de toekomst.”

Sterke fundamenten voor toekomst 
“De participatie door Arvesta komt op het juiste moment voor ons bedrijf”, aldus Peter Spaans en Martin Steentjes directeurs bij Van der Hoeven. “Een aantal jaren geleden hebben wij onze langetermijnstrategie geformuleerd en daarin is onze visie op innovatie en techniek verankerd. Daaruit ontstond ook de wens om strategische partnerships aan te gaan die goed passen bij onze klantfocus en bedrijfscultuur. Van der Hoeven nam om die reden recent nog Enthoven-Patron over, een installatiebedrijf in de internationale glastuinbouw. We zijn ervan overtuigd dat de participatie door Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om de sterke ambitie waar te maken waardoor Van der Hoeven haar klanten in de komende decennia kan blijven verzekeren van de best renderende totaaloplossingen.”

Het huidige management van Van der Hoeven zal samen met Arvesta een belangrijke rol blijven spelen in de strategische uitbouw van het bedrijf waarbij de participatie van Arvesta verder zal worden uitgebouwd. 

Met een stijgende wereldbevolking, steeds minder beschikbare oppervlakte en een grotere vraag naar veilig en gezond voedsel zal de behoefte aan toptech glastuinbouw-oplossingen almaar toenemen. Arvesta wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Over Arvesta 
Arvesta bouwt op duurzame wijze aan de landbouw van de toekomst dankzij haar unieke expertise en innovatieve smart farming oplossingen. Zo helpen we boeren groeien en hun rendement verhogen. Met onze 1900 experts en meer dan 40 sterke merken is Arvesta een echt kenniscentrum voor zowel landbouwers als consumenten. We zijn actief in veevoeding, land- en tuinbouw, bloem, machines en retail met onze 250 AVEVE-winkels. Als full service provider voor boer en tuinder is Arvesta marktleider in België én ook internationaal actief met vestigingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Zo realiseren we een jaarlijkse omzet van 1,4 miljard euro. www.arvesta.eu

Over Van der Hoeven Horticultural Projects
Van der Hoeven, opgericht in 1953, ontwerpt en realiseert wereldwijd turn-key top-tech tuinbouwprojecten die telers en investeerders in staat stellen maximaal rendement te halen uit hun investering. Het bedrijf heeft 125 FTE in dienst, een jaaromzet van ruim 120 miljoen euro en het heeft een uitstekende staat van dienst van projecten met een oppervlakte van >1.000 hectare de afgelopen 15 jaar. Van der Hoeven biedt op maat gemaakte oplossingen aan telers en investeerders met een sterke focus op automatisering, hernieuwbare energie, klimaatbeheersing, koeling, water efficiëntie en nieuwe teelten. www.vanderhoeven.nl 

Perscontacten
Arvesta - Stéphanie Deleul, External Communications Manager 
+32 476 94 35 65 – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Van der Hoeven - Marisca Van den Berg, PR & Communication Manager
+31 882626634 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

logo Arvesta RGB 300dpi 4 aab76          Logo 300x50 d4778

 

Horticultural projects with IQ

 

Portfolio

logo_vierkant.png

Our Address

Visitor address
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
The Netherlands

Chamber of Commerce: 27217083

Contact us

t   +31 88 262 66 66
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fill in our contact form!

Stay up to date