Nieuws
Change Language

Na een jaar van voorbereidingen heeft Van der Hoeven onlangs het eerste ModulAIR Platform georganiseerd in Australië op 13 en 14 februari. Het doel van het ModulAIR Platform is het realiseren – in een informele sfeer – van kennisdeling tussen de deelnemers, het uitvoerig behandelen van de filosofie van de ModulAIR kas en het creëren van relaties tussen deelnemers die ook buiten het ModulAIR Platform worden voortgezet. 


Het Platform is een terugkerend evenement wat twee keer per jaar zal worden gehouden op verschillende plaatsen over de hele wereld en toegankelijk zal zijn voor klanten van Van der Hoeven die een semi-gesloten ModulAIR kas hebben of die een ModulAIR kas aan het realiseren zijn. 
Bevestigend voor het succes van het eerste ModulAIR Platform is een aantal reacties van de deelnemers:


“Bedankt voor het organiseren van de bijeenkomst. Ik vond het erg behulpzaam en zou dit vaker willen zien.”

”Ik waardeerde eenieders openheid en bereidheid om tot oplossingen te komen.”

“De bijeenkomst was erg interessant en informatief. Ik heb veel geleerd.”

De eerste editie van het ModulAIR Platform is gehouden bij Flavorite Tomatoes in Warragul, die hun deuren hebben geopend voor telers uit Australië, Canada, Japan en Spanje, even als de technische specialisten van Van der Hoeven. Flavorite Tomatoes heeft alle aan het telen gerelateerde activiteiten verticaal geïntegreerd, van het opkweken van het eigen plantmateriaal, via het telen van verschillende teelten in verschillende kassen, het verwerken van de producten in 50 verschillende verpakkingen tot de uiteindelijke distributie naar de klanten. Kortom: de ideale gastheren voor het eerste ModulAIR Platform. Een bedrijfsfilm van Flavorite Tomatoes kan hier worden bekeken: https://www.youtube.com/watch?v=ZNfYaIXHcn4&t=39s

Gedurende de tweedaagse bijeenkomst zijn technische presentaties over het gebruik van een ModulAIR kas gecombineerd met bezoeken aan de kassen van Flavorite Tomatoes, de verpakkingsruimte en hun eigen opkweek-kas. Tevens is er ruim aandacht besteed aan discussies over de klimaatbeheersing in een ModulAIR kas, groeistrategieën voor verschillende gewassen, plantfysiologie en hoe deze drie aspecten met elkaar samenwerken om de ideale omstandigheden te creëren voor ieder gewas.

De semi-gesloten kas is niet langer voorbehouden aan de tomatenteelt, wat wordt bevestigd door de deelnemers die zelf verschillende gewassen in hun ModulAIR kassen telen: diverse soorten tomaten (zowel cherry tomaten als trostomaten), paprika en diverse soorten sla. Deze verschillen leidden tot interessante discussies over het gebruik van de ModulAIR kas, aangezien ieder gewas zijn eigen specifieke eisen heeft op het gebied van klimaatbeheersing en groeistrategie. De ModulAIR kas is in alle gevallen in staat om de wensen van de kweker te vervullen. Deze discussies hebben de horizon van de deelnemers verbreed met betrekking tot de mogelijkheden van de ModulAIR kas, met ontwikkelingen in de toekomst die de ModulAIR kas nog veelzijdiger zullen maken.

Er wordt al gewerkt aan het volgende ModulAIR Platform, welke vermoedelijk zal plaatsvinden in Europa in de zomer. Van der Hoeven hoopt dat de groep deelnemers zal blijven groeien, waardoor meer kwekers in de gelegenheid worden gesteld om de voordelen te plukken van de kennisdeling tussen verschillende kwekers van verschillende continenten die verschillende gewassen kweken in verschillende klimaten. Voor iedere situatie is de ModulAIR kas klaar om de uitdaging aan te gaan!

ModulAIR platform aangepast bc088

 

Horticultural projects with IQ

 

Portfolio

logo_vierkant.png

Our Address

Visitor address
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
The Netherlands

Chamber of Commerce: 27217083

Contact us

t   +31 88 262 66 66
 
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fill in our contact form!

Stay up to date