Nieuws
Open Panel

In november 2015 leverden we de eerste fase van het project in Ekibastuz succesvol op. Inmiddels heeft dezelfde klant binnen een jaar een contract getekend voor de uitbreiding van wederom 5 hectare. Tijdens de ontwerpfase is besloten om de 2e fase in te richten ten behoeve van groenteteelt, in tegenstelling tot de rozenteelt in fase 1.

Daarnaast is er, in de samenwerking met de klant, onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om volumineuze materialen lokaal te sourcen. Zo werden er uiteindelijk een groot aantal onderdelen in zowel Kazachstan als Rusland geproduceerd en ingekocht. Van der Hoeven verzorgde het ontwerp en tijdens het lokale productieproces verzorgden we  de benodigde ondersteuning, waardoor de klant uiteindelijk veel geld bespaarde op transport en import heffingen, en tegelijkertijd de kwaliteit gewaarborgd bleef. Een win-win situatie.

De 2e fase is gekoppeld aan fase 1 en maakt gebruik van dezelfde restwarmtevoorziening; een externe powerplant. Om het gewenste CO2 niveau in de kas te bereiken, wordt er tevens gebruikt gemaakt van een gasketel. Eind oktober zijn de jonge planten opgekweekt en in de kas geplaatst. Ook hier heeft Van der Hoeven de klant begeleid. Onze eigen Crop Consultant is regelmatig ter plaatse en een Nederlandse teler is continu aanwezig op het project om het teeltproces optimaal te laten verlopen.

Uiteindelijk zal de kas voor het einde van het jaar vol in productie zijn. Dit tot grote vreugde van de klant, wiens wens het was om vóór de echte Kazachse winter klaar te zijn. De lokale prijzen zijn namelijk al hard aan het stijgen!


 

 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

portfolio

logovierkant

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

+31 88 262 66 66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van der Hoeven

Blijf op de hoogte