Nieuws
Open Panel


De Verenigde Arabische Emiraten is wellicht niet de eerste locatie waar je een kas zou verwachten. Niets is minder waar. De ontwikkeling van ons intelligente en duurzame HACo-systeem, maakt het mogelijk om ook in dit lastige woestijnklimaat optimaal te kunnen telen. 

Met de toevoeging van hygroscopische ontvochtiging aan ons ModulAIR systeem, maken we het mogelijk dat de groenteteelt zich uitbreidt naar nóg extremere klimaten. Waar HACo eerder al de deur opende naar beduidend warmere en vochtigere klimaten, is nu ook het klimaat van de Emiraten aan de beurt en wordt ook dit uitdagende klimaat behapbaar. 

Het klimaat kenmerkt zich door zeer grote extremen gedurende dag en nacht. Waar de dag nog veelal met verdampingskoeling kan worden behandeld, is het de nachttemperatuur die de koelingsmogelijkheden beperkt. Door de hoge luchtvochtigheid is het eenvoudig niet mogelijk om ’s nachts met verdampingskoeling te werken. De koeling in de nacht is echter met HACo wél te realiseren, met een specifieke technische aanpassing, waarmee het interne klimaat wordt behandeld. Hiermee wordt niet alleen tegen een fractie van de energiekosten gewerkt, het terugwinnen van zuiver water én de mogelijkheden hetzelfde systeem voor meerdere functies in te zetten (koelen, ontvochtigen en verwarmen) bieden de teler een veelvoud aan opties om zijn klimaat te optimaliseren.

Gecombineerd met een dubbel scherm voor een nog gelijkmatigere klimaatverdeling, zal dit project in de Verenigde Arabische Emiraten een pionier zijn voor toekomstige kassen in de woestijn. 

Deze nieuwste variant van ModulAIR is ongekend, dankzij:
- het terugwinnen van vocht gedurende de nacht,
- het behalen van een lage nachttemperatuur,
- een nieuw, geoptimaliseerd type schermdoek voor ModulAIR voor nog betere homogeniteit én maximale benutting van het licht,
- jaarrond telen in woestijnklimaat tegen beduidend lagere operationele kosten.

 

 

Tuinbouwprojecten met IQ

 

portfolio

logovierkant

Ons adres

Bezoekadres
Vrij-Harnasch 124
2635 BZ Den Hoorn
Nederland

KvK: 27217083

Neem contact op

+31 88 262 66 66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van der Hoeven

Blijf op de hoogte